Ej BLÅT til pynt - liv i lystbådehavnene


10.000 kr. til at skabe blå oplevelser 

Opret et ”Vild med Vand” udvalg sammen med andre aktører, foreninger mfl. og få 10.000 kr. til at udvikle aktiviteter i lystbådehavnene og langs kysten.

Teknisk Udvalg ønsker at opfordre og motivere aktører og foreninger til at gå sammen om at skabe nye blå aktiviteter i kommunens lystbådehavne. Derfor har udvalget besluttet at afsætte 10.000 kr. pr. lystbådehavn til at igangsætte aktiviteter på og ved havet.​

Sådan søger du ​
For at få adgang til de 10.000 kr., skal man oprette et ”Vild med Vand” udvalg, der har tilknytning til en lystbådehavn i Frederikshavn kommune – og som opfylder følgende kriterier:
  • Udvalget skal være bredt sammensat af aktører fra både havnen og lokalområdet, som har interesse i at skabe aktiviteter på havnen. Det kunne f.eks. være havneforeninger, sejlklubber, kajakklubber, svømmeklubber, vinterbadere, spejdere, idrætsforeninger, borgerforeninger, erhvervsdrivende, eventarrangører mv. Udvalget skal være åbent, så det løbende kan udvides.   ​
  • De 10.000 kr. skal bruges på aktiviteter, der inddrager lokalområdet - og som understøtter havnens udvikling hen imod at blive et attraktivt og levende miljø. Det kan være nye - eller udvidelse af eksisterende og tilbagevendende aktiviteter, som finder sted i - eller på tværs af lystbådehavnene. Aktiviteterne skal være åbne for alle, men må gerne være målrettede bestemte grupper. Inden for 6 måneder efter udbetaling skal udvalget kort redegøre for afholdte og planlagte aktiviteter til Teknisk Udvalg.

  • Udvalget skal tilmelde lystbådehavnen som ”Vild med Vand Havn” (FLID/Dansk Sejlunions projekt) - og indgå i forventningsaftale med projektsekretariatet. Som ”Vild med Vand Havn” får man bl.a. adgang til uddannelse- og kompetenceudvikling, vejledning fra projektsekretariatet - og siger samtidig ”j​a” til at medvirke i den årlige ”Havnens dag”. 

Læs beskrivelse af FLID/Dansk Sejlunions "Vild med Vand" projekt ved at klikke her​


For at tilmelde havnen som "Vild med Vand Havn": 
Kontakt projektleder, Lone Buchardt på: mail:​lone@vildmedvand.dk eller
tlf.: 7170 1700


Frist
Det er muligt at ansøge om midlerne i hele 2017, selvom aktiviteterne ikke nødvendigvis skal være afholdt ​samme år. Beløbet tildeles én gang pr. lystbådehavn, og ansøgningerne behandles på førstkommende udvalgsmøde i Teknisk Udvalg.


Læs rapporten "Ej BLÅT til pynt - liv langs 100 km kystlinje" ved at klikke her

​​​​​​​​Se rapporten "Udviklingsplan for Sæby Havn"​

Udviklingsplanen for Sæby Havn er et spændende oplæg, som der ikke er truffet beslutning om endnu.